„Rise of Skywalker“ и натаму на врвот на бокс-офисот

0
122


Новиот „Star Wars“ филм трет викенд по ред има најголема заработка на бокс-офисот во САД и Канада.

„Star Wars: The Rise of Skywalker“ заработи 33,7 милиони долари во третиот викенд од прикажувањето и остана на врвот на бокс-офисот во Северна Америка. Заработката вее достигна 450 милиони долари во САД и над 900 милиони долари во остатокот од светот.

Втор и натаму е „Jumanji: The Next Level“ кој изминатиов викенд заработи 26,5 милиони долари.

На третото место со заработка од 13,6 милиони долари е „Little Women“.

Топ 5 на листата ги заокружуваат „The Grudge“ и „Frozen 2“ кои имаат иста заработка од 11,3 милиони долари.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here