550.000 нови корисници за само 4 дена: Американците „полудеа“ по руската апликација

0
6


„Телеграм“ за кратко време стана втора најбарана апликација во САД, а во последните 72 часа добила дури 25 милиони нови корисници.

Повеќе од половина од Американците ја презеле руската апликација „Телеграм“ за само четири денови, од минатата среда до неделата, по „гаснењето“ на профилот на Доналд Трамп на Твитер и отстранување на апликацијата „Парлер“.

Така „Телеграм“ стана втора најпребарувана апликација во САД затоа што Американците бараат алтернатива во големите корпоративни социјални мрежи.

„Телеграм“, социјална мрежа и сервис за сигурна размена на пораки настана во Русија, а сега била преземена 550.000 пати во период помеѓу 6 јануари и 9 јануари, три пати повеќе во ист период од претходната седмица, известила американската ТВ станица „Fox News“.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here