24 октомври 2014, скокот од работ на вселената на Ален Јустас

0
169


Директорот на Google, 57-годишниот Ален Јустас, стана вториот човек кој скокна од работ на вселената по Феликс Баумгартнер во 2012. Неговиот скок беше таен и притоа го урна рекордот на неговиот претходник скокајќи од поголема височина.

Тој во височините се вивна со балон на гас од напуштена железница во Розвел, Ново Мексико. Скокна од височина од 41.419000 километри и падот траеше 4 минути и 27 секунди со просечна брзина од 1,323 километри на час.





Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here