14 згради што ќе ве натераат да застанете и да гледате во нив, без разлика каде одите

0
7


Како што одминува времето, дизајнерите и архитектите стануваат сè покреативни и похрабри и сè повеќе експериментираат. Зградите во денешно време може да изгледаат како да имаат лице, да се топат, да танцуваат, да свират музика итн. Ако некогаш поминете покрај овие зачудувачки згради, сигурно ќе застанете и ќе ги гледате барем неколку минути.

1. Оваа куќа во Париз изгледа како да се топи

2. Овој хотел во Амстердам изгледа како десетици мали колиби да се споени заедно

3. Архитектонски споменик во Португалија кој користи 2 џиновски камења како ѕидови и таван

4. Оваа превртена куќа во Брајтон, Велика Британија е музеј на илузии

14 згради што ќе ве натераат да застанете и да гледате во нив, без разлика каде одите

5. Оваа зграда во Прага се нарекува „Куќа што танцува“

6. Оваа брановидна зграда е дел од трговски центар во Сопот, Полска

7. Куќи од коцки во Ротердам, Холандија

За повеќе фотографии продолжете на следната страница…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here