14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

0
101


Кратенката „ОК“ не е случаен израз и има потекло што ќе ве изненади, а местото каде што фламингото ги свиткува нозете не е колено. Продолжете да читате за да откриете некои апсурдни факти што може да ве шокираат.

1. Јајцата од колибри се со големина на зрно грав

2. Воздухот за време на кивањето патува со брзина од 160 километри на час и во тој момент се ослободуваат 100.000 микроби во воздухот

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле


3. Фламингото ги свиткува нозете на глуждот, а не на коленото

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

4. Вашиот тоалет е седумпати почист од вашиот телефон

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

5. Делфините се довикуваат едни со други со имиња

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

6. Научниците не се точно сигурни зошто проѕеваме, но тоа може да помогне во регулирањето на телесната температура

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

7. „ОК“ потекнува од погрешното пишување на изразот „all correct“

14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле

Продолжува на следната страница…

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here