11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

0
100


Нашиот свет постојано се менува и нема ништо натприродно во тоа. Се чувствуваме среќни поради еден тип промени, а сме носталгични поради други. Важно за нас е да можеме да извлечеме поука и мудрост од минатото и свесно да ги користиме во сегашноста.

1. Секоја генерација има свој вид помош во воспитувањето на децата

2. Ако порано се каравте со пријателите, сега не мора ниту да ги запознаете

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста


3. Денес сме во постојано брзање и немаме многу време за чекање

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

4. Децата сè уште одат на училиште, но и таму нештата се променија

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

5. Методот „морков и стап“ за воспитување на децата сè уште функционира, само сега „морковите и стапчињата“ се променети

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

6. Технологијата постојано драстично се менува, па можеме само да претпоставуваме што нè чека во иднина

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

7. За среќа, нашите миленици се сè уште исти како порано (и не се роботи). Само денес различни работи прават тие да се чувствуваат среќно

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

8. Тајната за чевлите сè уште не е откриена. Или обувките порано биле подобри, или патиштата биле „помеки“

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

9. Сега се позајмуваат и нешта кои не можеме да ги допреме

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

10. Одењето во природа бара малку поголема подготовка од земањето термос со топол чај

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

11. Можеби животот не стана полесен, но дефинитивно стана посмешен

11 стрипови кои ja прикажуваат огромната разлика помеѓу неодамнешното минато и сегашноста

Можеби сакате да ги погледнете и овие 10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here