10 факти што ќе посакате да не ги знаевте

0
73


Постојат многу факти што сè уште не ги знаете, но кога ќе ги прочитате овие факти, ќе посакате никогаш да не ги дознаевте.

1. Во моментов, 25-50 сериски убијци се шетаат низ САД

Се проценува дека во САД постојат околу 25-50 сериски убијци кои се активни секоја година.


2. Ќе поминете покрај 36 убијци во текот на животот

Во просек, ќе поминете покрај 36 убијци во животот. Надевајте се дека следниот пат кога ќе поминете покрај убиец, тој ќе рече: „Не, не оној, изгледа премногу добро“.

3. Дрвената врата е сè што ве дели од сите убијци во светот

Вратата што ве одделува од сите убијци во светот е само неколку центиметри дрво и единствената пречка за некој што е решен да ве убие во вашиот дом.

4. Три дена без храна ќе ве претворат во убиец

Вашата просечна личност ја делат само 9 оброци од тоа да стане насилен лудак.

5. Најверојатно имате рак во моментов

Ракот е исклучително чест и најверојатно и вие го имате моментов. Единствените работи поради кои сè уште не е фатален се вашиот имунолошки систем и друг рак. Така е: ракот може да добие друг рак што го убива.

6. Пандемиите доаѓаат во бранови

Многу пандемии доаѓаат во бранови, а повеќе луѓе умреа во вториот бран на шпанскиот грип отколку во првиот бран.

7. Јајцата од пијавица можат да се изведат во вас

Јајцата од пијавица се толку мали што не можете да ги видите. Можете да проголтате стотици јајца додека сте во некоја вода. Дури и ако не ги проголтате, тие можат да влезат во вашите очи, уши и во вашиот нос. Тие ќе се изведат во вас и ќе се хранат од вас.

8. Ќе бидете заборавени засекогаш

Еден ден, една личност ќе се сети на вас за последен пат. Од тој ден натаму, никој веќе нема да се сеќава на вас.

9. Се приближува топлинската смрт на универзумот

Целата енергија ќе се претвори во топлинска енергија и сè ќе престане да постои. Тоа не може да го спречи никој и нема бегање од тоа. Енергијата од секоја ѕвезда ќе се претвори во топлина, ќе се шири и ќе стане неупотреблива. Очигледно, личноста која ја открило топлинската смрт на универзумот не можела да го прифати тоа и се самоубила.

10. Или сме целосно сами во универзумот или не сме

На ова ќе се сеќавате многу често: „Или сме целосно сами во овој универзум или не сме“.

Прочитајте ги и овие 14 апсурдни факти што најверојатно не сте ги знаеле.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here