10 причини зошто тој се оддалечува од вас

0
104


Партнерот не зборува ништо за заедничката иднина, но не ве пушта. Вие сте блиски, но помеѓу вас секогаш постои одредена оддалеченост. Ви недостасува неговата топлина, не чувствувате дека сте му потребни, тој не зборува за љубовта и за чувствата, но зошто ве држи покрај себе и не ви дава слобода?

Мажите често имаат потреба емоционално да се изолираат во врската, па дури и во бракот, а ова се причините зошто тој не покажува емоции.


1. Тој е играч и не ја сфаќа врската сериозно, а партнерката му е потребна само за друштво.

2. Перфекционист е и бара непостоечки идеал. Со вас ќе биде сè додека не најде некоја подобра.

3. Тој е исклучително независна личност или контроверзно зависен од одредени луѓе, па најверојатно бара одобрување од својата мајка.

4. Имал лошо искуство и долго време бил во токсична врска.

5. Тој е работохоличар – ја сака својата работа и целото слободно време го посветува на тоа.

6. Материјално е нестабилен, па ако не е во состојба да заработи повеќе од својата девојка, неговата самодоверба се намалува.

7. Имал тешко детство и многу од неговите проблеми потекнуваат од детството.

8. Убеден е дека не е доволно добар за вас.

9. Постојат лични проблеми за кои не постои решение.

10. Вашите цели се различни – вие не ги делите истите ставови и сфаќања, па затоа може да биде тешко да бидете емоционално поврзани.

Прочитајте кои се најчестите причини поради кои жените се оддалечуваат од партнерот.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here