10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

0
40


Без разлика дали размислувате за патување во друга држава, барање на ново работно место или само сакате да ја промените вашата адресa, мислата дали ќе ве прифатат луѓето таму секогаш ви поминува низ главата.

Според искуствата на странските државјани, Португалија, Тајван и Мексико имаат медали за најдобри и најпријателски домаќини, додека ледениот пречек може да се очекува во Швајцарија, Кувајт и Австрија.

Португалија се најде на златното место за најдобри домаќини, а пријателски пристап може да се очекува и во Камбоџа, Бахреин и Коста Рика. Кувајт веќе четири години стои на првото место, но скоро половина од странските државјани откриле дека не се чувствуваат добредојдени. Тие се навредуваат од Австријците, бидејќи не биле заинтересирани да стекнат нови пријателства, а на Швајцарците им било тешко да се отворат.


Погледнете ја оваа листа на 10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели.

1.Португалија

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

2.Тајван

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

3.Мексико

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

4.Камбоџа

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

5.Бахреин

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

6.Коста Рика

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

7.Оман

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

8.Колумбија

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

9.Виетнам

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

10.Канада

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

Можеби ќе сакате да прочитате и за неколку иновативни начини на кои државите се обидуваат да го намалат отпадот.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here