Што се случува кога пиеме јаболков оцет и мед на празен желудник?

0
99


Медот и јаболковиот оцет делуваат благотворно поради нивните способности за одбрана од инфекции и третирање на различни околности кои влијаат на подобар квалитет на животот. Ако овие две намирници ги внесувате заедно, резултатите стануваат уште подобри.

Предностите од консумирање на мешавина од јаболков сируп и мед може да се објаснат на основа на хемиските особини на состојките и интеракција со телото. Многу експерти веруваат дека се разболуваме кога нашето тело претерано ја зголемува киселоста (pH под 7).

Оцетот е природно кисел, но кога се консумира станува алкален. Медот исто така има ниска pH вредност, но ја подигнува базноста на телото во моментот на консумирање. Овие две состојки се совршен начин организмот да се ослободи од прекумерната киселост покрај стресниот начин на живот и консумирањето нездрава храна. Нашите тела функционираат на најдобриот и најздравиот начин кога pH вредноста е меѓу 7,0 и 7,4 благо алкална.

Подготовка на напиток од јаболков оцет и мед

1 лажичка мед

1 лажичка јаболков оцет (ако може да го толерирате вкусот зголемете ја дозата на една лажица)

1 чаша топла вода

Можеби на почетокот ќе ви биде силен вкусот, но бргу ќе ги почувствувате позитивните ефекти.

Кога треба да пиете?

https://kajgana.com/

Најдобро е на празен желудник, наутро. Консумирајте од 20 до 30 минути пред јадење. Бидете доследни и користете го секојдневно.

Јаболковиот оцет може да биде во интеракција со диуретици, лаксативи и лекови за дијабетес и болести на срцето. Ако планирате да го користите секојдневно консултирајте се со лекар за да се избегнат интеракции со лековите кои ги користите.

Здравствени придобивки

– лек за лош здив

– дава повеќе енергија

– намалување на тежината

– го ублажува воспалението на грлото

– младешки изглед и подобрување на кожата

– елиминирање на киселината

– подобро здравје и елиминирање на болките во зглобовите

– намалување на нивото на холестерол и намалување на крвниот притисок.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here