Што се случува во Иран по убиството на Сулејмани?

0
104


Најмоќниот воен командант во Иран, генералот Касем Сулејмани, беше убиен во американски воздушен напад на 3 јануари.

По неговото убиство, илјадници луѓе излегоа на улиците во знак на протест, имаше гнев кон САД поради неговата смрт, но и кон владата поради начинот на кој реагираше.

По бурните две недели, дописникот на BBC од Блискиот Исток, Мартин Пејшенс, објаснува што се случува во земјата.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here