Што може да направите со една милијарда фунти?

0
115


Милијарда… бројка што тешко можеме да си ја замислиме. Да, тоа се девет нули.

Кога станува збор за стопанството на една земја или за најбогатите луѓе на светот, зборот милијарда се кажува со таква леснотија, небаре секој од нас може да си замисли што всушност значи тоа. Што може да се купи со една милијарда фунти, на пример?

Матеа Бубало од BBC дава еден интересен увид во темата.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here