Шест причини поради кои жените изневеруваат

0
107


Неверството е секогаш актуелна тема. Жените го сакаат сексот подеднакво како и мажите и многу жени ги изневеруваат партнерите.

Интересно е тоа што оние коишто се изневерени се обвинуваат себеси. Жените изневеруват поради проблемите коишто ги задржуваат во себе.

Ова се некои од најчестите причини поради кои жените изневеруваат.

Недостаток на самодоверба

Една од причините за изневерување е тоа што самодовербата на жената е на многу ниско ниво, па бара уште некоја потврда дека е секси и посакувана.

Здодевност

На жените понекогаш им е здодевно. Ѝ здодеало да биде сопруга, мајка, да бара работа по струка, незадоволна е на работа или се плаши од стареење. Поради овие фактори жените можат да направат погрешен избор.

http://kajgana.com/

Бара романтика

Сите жени сакаат романтика. Доколку не се трудите за вашата жена, таа ќе побара внимание на некое друго место.

Бега од љубоморниот сопруг

Без разлика дали станува збор за зависност од алкохол, коцкање или дрога, на жените им е тешко да се носат со тоа. Затоа бараат среќа и утеха во друга прегратка.

Криза на средните години

Мажите не се единствени кои се грижат за старееење, и жените имаат криза на средните години.

Се чувствува исклучено од животот на сопругот

Доколку постојано ја исклучувате од вашите одлуки, ги игнорирате нејзините чувства, не чудете се доколку вашата сопруга се оддалечи од вас и си замине.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here