Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

0
94


Лудмила Перевалова е текстилна уметничка од Украина која везе шарени дизајни. Тие наликуваат на пејсажни слики и се инспирирани од импресионистички мајстори како Клод Моне. Секој шарен дизајн ја доловува убавината на уметничките дела врз кои се заснова, како и енергијата на природата.

Перевалова научила како да везе кога била дете. Сега таа е во пензија и го поминува времето во усовршување на својот занает. Секој дизајн претставува комбинација на долги и кратки шевови во најразлични бои за да се добие истиот квалитет како кога би било нацртано со четка.

Освен импресионистите кои влијаат на нејзината работа, таа црпи инспирација и од околната природа. Перевалова живее во куќа со мала цветна градина со поглед кон морето што е одлична инспирација за создавање на одлични дизајни. Некои од нејзините дизајни се нејзини дела, додека други се засноваат на познати слики. Најголеми инспирации и се Клод Моне и Хенри Морет.


Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Шарени и везени дизајни инспирирани од импресионистички сликари

Погледнете ги овие плетени каучи за мачки кои станаа вирален хит.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?





Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here