Чао, Internet Explorer! | Кајгана

0
162


Microsoft одлучи да го промени логото на својот прелистувач Edge и на тој начин засекогаш да раскрсти (барем визуелно) со неславниот Internet Explorer.

Компанијата го претстави Edge пред четири години, а логото кое до скоро го красеше „влезот“ во новиот интернет прелистувач потсетуваше на Internet Explorer – прелистувачот што некога беше единствениот релевантен, а со текот на годините стана тромав и непрегледен.

http://kajgana.com/

Новото лого повторно е стилизирано „е“, но визуелно не се потпира на старите времиња. Новото лого е обликувано и обоено така што потсетува на бран, што алудира на „сурфање на интернет“.

http://kajgana.com/

Сепак, промената нема да стигне веднаш, бидејќи логото првенствено е резервирано за Edge Chromium, новата верзија на прелистувачот чие финално издание ќе биде претставено неделава.

http://kajgana.com/

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here