ФОТО: Пред 39. години биле страв и трепет, а и денес луѓето се плашат од нив – „Природно сме морничави“

0
155


Познатите близначки од филмот „Сјаење“, кој е заснован на истоимениот роман на авторот Стивен Кинг, предизвикуваа ноќно мори кај гледачите ширум светот. Овие денови во кината се прикажува продолжение од тој филм „Doctor Sleep”, но гледачите се прашуваат – што се случило со познатите близначки?

Луиз и Лиса Бурнс неодамна наполнија 51. година. Имале 12. години кога Стенли Кјубрик ги ангажирал за потребите на филомот. Режисерот бил сигурен дека хотелот Видиковец не може да биде морничаво место без двете девојчиња кои се држат за рака и стојат на крајот од ходникот.

„Ние сме природно морничави. Но, вежбавме за таа сцена да биде што понапната и понепријатна. Изговаравме зборови од текстот со цел да ги плашиме луѓето“, рекле Луис и Лиса за „Космополитен“.

Тие велат дека снимањето на филмот на било страшно, но дека за гледачите претставувал ноќна мора.

Čuvene bliznakinje

„Гледавм како луѓето носат морничави маски, но ние двете се чувствувавме како ѕвезди кои се повикани на некоја луксузна забава. Не беше нималку страшно за нас. Бевме во придружба на возрасни и нашите родители мораа да се грижат за нас. Не поддржуваа што сакавме да се занимаваме со глума“, рекле тие.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here