ФОТО: Глумеше во серијата „Девојката со име Фериха“ – денес повеќе не е актерка и изгледа сосема поинаку

0
112


Младата турска актерка, 28-годишната Хазал Каја се прослави со серијата Забрането овошје играјчи ја Нихал, ќерката на богаташот Аднан Зијагил.

Последен пат публиката на нашите простори ја гледале во серијата „Девојката со име Фериха“ каде играпе млада, сиромашна студентка која пораснала опкружена со туѓ луксуз и се обидувала да се вклопи во богаташкиот свет.

Поради тажниот живот полн со насилство, симпатичната Хазел ги придобила симпатиите на публиката од Балканот, но среде снимање одлучила да го прекине договорот и да ја напушти серијата.

5 години подоцна, Хаза се занаимава со нешто сосема поинакво – запишала кулинарска акдемија во родната Турција и таму лудо се забавува со младите кои исто така ги интересира готвењето.

Дали убавата Хазал одлучила да стави точка на актерството и да се посвети на глумата не знаеме, но факт е дека нејзината актерска кариера стагнира.

Еве како изгледа денес:

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here