ФОТО: Ана и Урош направиле свадба за паметење за време на пандемијата – донеле средства за дезинфекција, па почнала забавата

0
56


21-годишната Ана Валешиќ и 30-годишниот Урош Барош од Плетерница поради коронавирусот свадбената прослава ја преселиле од свечена сала во дворот на семејството Барош. Бројот на гостите се намалил од 300 на 80, а од прославата не се откажале.

Рашириле шатор во дворот и направиле свадба за паметење, а во реализација на идејата се вклучиле и кумовите.

Првото изненадување било веднаш по влегувањето во дворот на младоженците. На пригодни места имало средства за дезинфекција.

-Гостите се уредно направиле, прво ги дезинфицирале рацете, а потоа пристапиле кон внатрешна дезинфекција. Некои биле толку одговорно што дезинфицирањето го повториле неколку пати, што е сигурно сигурно си е.

Откако ставиле маски, веселбата започнала.

-Беше навистина весело, како само кај нас знае да биде. Сите се придржуваа до мерките, но имаше и онакви кои мораа малку да се приближат – се пошегувала кумата.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here