Филмови од 90-ти кои скоро сите ги обожаваат, ама ретко кој признава

0
99


Ако сте биле дете или тинејџер во 90-тите, тоа значи дека добар дел од таа деценија сте го поминале пред телевизор и гледавте она што ќе успееја да најдат (или пиратираат) локалните приватни телевизии.

Популарно беше и да се изнајмуваат филмови од видеотека, па сигурно има филмови што сте ги гледале по сто пати и никогаш нема да ви досадат.

Тука спаѓаат и овие десет филмови. Филмови ги имате гледано и сакате да ги гледате пак, ама ретко кога ќе го признаете тоа на глас, особено пред вашите „кул“ пријатели.

Некои од нив се толку лоши што се добри, ама сите имаат нешто заедничко – предизвикуваат чувство на носталгија измешано со леснотија на живеењето и верување во невозможното.

Ок, можеби ова е премногу философирање за куп романтични комедии од 90-тите, ама кога веќе сме тука, да ги преброиме. А може и да си изгледате некој попладнево. Сепак е недела.

Pretty Woman (1990)

Sleepless in Seattle (1993)

Clueless (1995)

She’s All That (1999)

There’s Something About Marry (1998)

10 Things I Hate About You (1999)

Runaway Bride (1999)

While You Were Sleeping (1995)

My Best Friend’s Wedding (1997)

Jerry Maguire (1996)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here