Уметник создава необични цртежи со молив што изгледаат како да имаат флуоресцентна светлина

0
108


Уметникот Енрике Бернал црта цртежи со молив што прикажуваат илустрации на луѓе и на животни, но талентираниот уметник пронашол начин како да ги оживее своите импресивни цртежи. Уметничката употреба на светлината визуелно ги дефинира предметите што се нацртани, а со додавањето светлосни ефекти на цртежите, тие добиваат посебен сјај.

Но, како уметникот ја вметнува светлината во своите цртежи? Енрике Бернал ја користи апликацијата MediBang Paint, така што додава вештачко осветлување на своите цртежи. Како резултат на тоа, ефектот на дигиталното светло прави овие цртежи да изгледаат како да се осветлени со флуоресцентни светла.


Погледнете ги и овие 23 неверојатно реалистични цртежи на мачки.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here