Уметникот Каифа Косимо ги трансформира празните ѕидови и јавните површини во интерактивна улична уметност

0
107


Уличната уметност некогаш имала лоша репутација, некои дури ја сметале и за кривично дело, но постојат неверојатни уметници кои ги трансформираат празните sидови и простори во уметнички дела, а тоа никој не може да го осуди. Токму тоа го прави и извонредниот уметник Косимо Чеон Каифа кој моментално живее во Милано. Овој уметник создава неверојатни 3Д интерактивни дела кои изгледаат неверојатно.

Тој на обичните бели ѕидови и јавни површини  преку примена на 3Д техника создава виртуелна уметност. Ако ги фотографирате овие улични уметнички дела под вистинскиот агол, може дури и да станете дел од делото. Уметникот вели дека идејата произлегла од желбата да излезе од шаблонот и преку сите негови дела да се обиде да испрати порака за тежината и радоста на живеењето.


Уживајте во неверојатните дела на Косимо!

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/  https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

Продолжете да ги разгледувате делата на следната страница…

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here