Убавините на Малта | Кајгана

0
14


Малта е островска држава во Медитеранот која е една од најпопуларните туристички дестинации за Европејците. А, има и зошто.

Малта се простира на архипегал каде населени се трите острови Малта, Гозо и Комино, додека помалите се ненаселени. Има вкупна територија од 316 км² на која живеат 514.564 жители. Главен град е Валета, а официјални јазици се малтешки и англиски, но поголемиот дел од населението зборува и италијански.

Поради одличната клима, природните убавини, бројните археолошки локалитети и одличната инфрастуктура, Малта е популарна туристичка дестинација, а бројните туристи се важен дел за нејзината економија.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here