Трева на врвот на Монт Еверест е уште еден доказ за глобалното затоплување

0
99


На фотографиите кои се појавија на Twitter се гледа дека на самиот врв на планината растат грмушки и трева.

Научниците го забележаа зеленилото на Монт Еверест за првпат во 1993, година анализирајќи ги сателитските снимки.

Ова е доказ за тоа дека климатските промени напредуваат и дека треба да се размислува за преземање на итни мерки.

https://kajgana.com/

Дури четвртина од ледот се стопи во последните четири децении, а на некои места расте и трева.

– Ако ова не е доволен доказ за глобалното затоплување, тогаш не знаеме што е, пишува The Guardian.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here