Топ 10 најпродавани автомобилски брендови во 2019

0
98


Трите најпопуларни брендови на автомобили во изминатата година на светско ниво беа Toyota, Volkswagen и Ford.

Меѓу првите 10 најпродавани брендови има по три јапонски и германски брендови, како и по два американски и јужнокорејски, според анализата на focus2move.com.

Специјализираниот сајт focus2move.com во декември ја објави листата на најпродавани модели на автомобили во Европа за 2019, а сега ја состави и листата според број на продадени возила по брендови.

Иако Volkswagen како групација е на прво место по број на продадени возила, кога се анализираат само брендови, Toyota е убедливо на првата позиција со 8.683.049 испорачани возила.

На второ место е брендот Volkswagen со 6.436.548 возила, а Ford во 2019 година продал 4.735.575 единици.

Вака изгледа комплетната листа на 10 најпродавани автомобилски брендови за 2019 според focus2move.com:

https://kajgana.com/

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here