„Ти грижи си се за детето” – Брена со интересен совет до снаата Пријовиќ

0
215


Лепа Брена откри дека не е искусна во кујна, но дека нејзиниот соруг Боба Живојиновиќ многу добро готви, па откри каков совет и дала на Пријовиќ која е тазе мајка околу плеткањето во кујна.

– „Мајка ми ме научи да готвам, тоа ми беше како обврска. Како мали правевме леб и се друго што може да се направи од тесто. Исто така научив да везам, да платам, да бојадисувам. Одевме на село кај пријатели и беревме јагоди, а потоа учевме како да правиме џем…Се тоа моравме да знаеме. Меѓутоа, јас то го научив, но сега можам да платам за да не го правам тоа. Додека сум жива ќе имам тоа да го платам. Мислам дека постојат многу подобри домаќинки од мене, Мислам дека е подобро да платам готвачка која одлично ќе готви, него да губам време на нешто што ќе се изеде за половина час, па потоа чао – пријатно“, вели Брена.

Вели и дала совет и на снаат Пријовиќ.

– Еднаш правев ајвар во дворот, но нема никогаш повеќе да го правам тоа, многу е напорно. Исто ја советувам Александра да не движи многу во кујната туку да се грижи за детето. Годините поминуваат, а спомените со растењето на деето остануваат“, вели Брена.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here