Тест што открива дали спаѓате во 1% од луѓето што имаат фотографско памтење

0
101


Ако некогаш сте се запрашале дали имате фотографско памтење, сега имате можност да проверите со помош на овој тест. Фотографското памтење е термин што се користи за да се опише можноста за потсетување на визуелните податоци. Тоа се нарекува така поради способноста на мозокот да го „снима“ моментот на којшто треба да се присетите подоцна. Според креаторите на овој тест, само 1% од луѓето имаат фотографско памтење.

Гледајте во сликата само 10 секунди, а потоа, без да погледнете повторно, одговорете на прашањето подолу.


 

Која е бојата на ќебето на креветот?

Доколку не сте го запомниле овој детаљ, не грижете се бидејќи не го запомниле 99% од луѓето.

Направете го и овој тест што открива како го гледате светот околу вас.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here