Страшни информации за злочинот на НАТО кога близу македонската граница фрли бомби со осиромашен ураниум: Луѓе во озрачените предели умреле од рак

0
1515
loading...

Седум од осуммина вработени во снабдувањето со вода во Врање, кои работеле на платото Плајковица, каде што НАТО ги фрли осиромашените ураниумски бомби, починаa од рак на белите дробови и дебелото црево

Седум од осумте водоводџии во Врање, кои работеле на Плејковица, каде што НАТО фрли бомби со осиромашен ураниум веднаш по бомбардирањето, почина подоцна од рак на белите дробови и дебелото црево, рече Информер. Осмиот член на овој тим, исто така, има рак и во моментов е во процес на лекување!

loading...