СПАСОВСКИ: На 27 април бевме подготвени и животите да ги дадеме за слобода на Македонија

0
201

Се боревме за слободата и демократијата во Македонија и на 27 април во Собранието покажавме дека сме подготвени да ги дадеме и животите за слободата, истакна потпретседателот на СДСМ и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, на партиската трибина во Куманово.

– Денеска таа слобода и демократија ја имаме, но сега е моментот чесните и клучни луѓе да ги победат арамиите, кои 11 години ја држеа земјата во темнина, рече Спасовски.

Тој натаму додаде:

– Таа битка не смееме да ја изгубиме, рече Спасовски на партиската трибина „На прав пат“ во Куманово, додавајќи дека „таа битка се покажува на дело секој ден низ неселективна правда и транспарентни постапки и секој еден што се огрешил пред законот се изведува пред лицето на правдата“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here