Следете и гледајте што се случува

0
11


Веројатно сте се нашле во ситуација кога зрачите со позитивна енергија и со среќа, сакате да го споделите тоа чувство со останатите, но наидувате на кисела насмевка и на неодобрување.

Зошто вашата светлина им пречи на луѓето што живеат во мрак?

Во животот има луѓе кои буквално се исполнети со светлина и кои осветлуваат сè околу нив, но има и такви што ќе ве отрујат со својата токсичност.


Највпечатливо е тоа што негативните луѓе се откриваат во моментот кога сте најсреќни и кога сакате да ја споделите радоста со светот. Овие луѓе не треба да ве интересираат бидејќи тие се деструктивни, а вистински пријатели се оние што се среќни кога вие сте среќни.

Светлината и темнината се дел од човечката природа. Некој во душата има светлина, а некој темнина, односно завист и гнев. Проблемот е во тоа што кога вие треба да комуницирате со тие луѓе, веќе знаете дека среќата на другите кај нив предизвикува гнев.

Факт е дека таквите луѓе ќе се чувствуваат подобро само кога ќе го расипат вашето расположение бидејќи во нивните души живее зло, а низ нивните вени тече завист.

Но, ако некој постојано ја гасне вашата светлина и ако не можете да ја споделите среќата со таа личност, што правите вие покрај неа? Колку повеќе време ќе поминете со токсична личност, толку потешко ќе ви биде да се вратите во позитивно расположение.

Кога чувствувате радост, сосема е природно да имате желба да ја споделите радоста со другите. Секој го прави тоа на свој начин, но целта е иста – сакате да ја споделите својата среќа за душата на останатите да стане поубава, како што е вашата.

Ако во такви моменти наидете на злобни луѓе кои не знаат да ја прифатат вашата радост, ќе се случи најлошото – радоста ќе ве напушти. Наместо поддршка, ве пречекуваат злоба, завидлив поглед и отровни зборови.

Среќата е заразна, но само за оние што светат одвнатре. Ако вашата радост не ја зарази личноста со којашто ја споделувате, не обвинувајте се себеси. Секој располага со тоа што го носи во својата душа.

Прочитајте како да го активирате хормонот на среќа за само неколку минути.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here