Сите ја знаат како Слаѓа Алегро, но таа не се вика така – познато нејзиното вистинско име

0
118


Слаѓа Алегро е една од најангажираните пејачки, а малкумина знаат работи од нејзиниот приватен живот.

Имено, пејачката е родена во Обреновац, и тоа како Слаѓана Вујичиќ. Талентот за пеење е семејно наследство, со оглед на тоа дека нејзината мајка и баба пееле во хор, додека татко ѝ свирел хармоника.

По завршувањето на основното и средно образование, Слаѓа запишала Бизнис факултет, но го напуштила поради музиката. Се занимавала со фолклор, каде запознала еден од членовите на „Алегро“ по чие име и ден денес ја паметат.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here