Се продава импресивната колекција автомобили на Пол Вокер

0
174


Ѕвездата на филмската франшиза „Fast and Furious“ Пол Вокер кој загина во 2013 година, зад себе остави импресивна колекција автомобили.

Од 11 до 19 јануари, 2020 година на продажба ќе бидат ставени 21 возило од неговата колекција што вбројува автомобили, пикапи и мотоцикли.

Пол Вокер загина на 30 ноември, 2013 година во сообраќајна несреќа, кога имаше само 40 години.

http://kajgana.com/

Во завидната колекција има седум BMW M3 модели, односно два E30 M3 и пет E36 M3 Lightweight примероци. Повеќето од автомобилите се тјунирани за да имаат повисоки перформанси од фабричките.

Во колекцијата на Вокер има фантастични модели од кои најстарите имаат и по 50-тина години, што е најдобар пример за неговиот исклучителен вкус.

http://kajgana.com/

Посебно внимание се очекува да привлечат Ford Mustang Boss 302S од 2013, како и модифицираниот Nissan 370Z што се појави во франшизата „Fast and Furious“.

Комплетната колекција возила на Пол Вокер што ќе биде ставена на аукција ја сочинуваат:

Chevrolet Nova Wagon (1963)

Chevrolet Chevelle Wagon (1964)

Chevrolet II Nova (1967)

BMW M3 E30 (1988)

Nissan R32 Skyline Race Car (1989)

http://kajgana.com/

BMW M3 E30 Coupe (1991)

BMW M3 E36 Lightweight (1995)

BMW M3 E36 Lightweight (1995)

BMW M3 E36 Lightweight (1995)

BMW M3 E36 Lightweight (1995)

BMW M3 E36 Lightweight (1995)

http://kajgana.com/

Ford Bronco SUV (1995)

Audi S4 (2000)

Ford F250 Pickup (2003)

GMC Sierra 1500 Pickup (2004)

Harley-Davidson RS мотоцикл (2005)

Toyota Tundra Pickup (2006)

Suzuki мотоцикл (2008)

Nissan 370Z (2009)

BMW мотоцикл (2011)

Ford Mustang Boss 302S тркачки автомобил (2013)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here