Се одржа традиционалното собирање бадникови гранчиња на Водно

0
103


Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска присуствуваше на традиционалното собирање на бадникови гранчиња, кое се одржа во месноста Говрлевска Краста, на јужните падини на Водно.

Оваа манифестација традиционално се одржува по 28-ми пат и истата е во организација на граѓанското здружение Одбор за традиционална прослава на Бадник во Скопје.

http://kajgana.com/

На овој собир, Шилегов ја искористи можноста да им се заблагодари на членовите на одборот за прослава на Бадник за негувањето на оваа убава традиција којашто со години наназад ги обединува и ги зближува граѓаните на Скопје. Тој им посака успешна организација, а на граѓаните им посака среќни новогодишни и божикни празници.

http://kajgana.com/

На манифестацијата присуствуваа и кумот бадникар за 2020 година, Антони Пешев и здравичарот, Климе Коробар.

http://kajgana.com/

http://kajgana.com/

http://kajgana.com/

http://kajgana.com/

http://kajgana.com/

Фото: Град Скопје

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here