Само оние кои се над просекот ќе ја решат за секунда

0
128


Нашите мозоци мора да останат во форма. А, оптичките илузии и загатките се најдобри за разбивање на секојдневната монотонија.

Оваа бајковита загатка не бара многу од вас.


Таа гласи: Принцезата останала заклучена во кулата. За да побегне од лошата вештерка мора да помине низ четвртата врата, но постојат само три излеза. Каде е вистинскиот?

Конфузијата во оваа загатка е во тоа што нема четврта врата. Добро погледнете ја илустрацијата уште еднаш, па обидете се да го пронајдете решението.

Загатка по која нема да можете да заспиете цела ноќ: Само оние кои се над просекот ќе ја решат за секунда

  • точен одговор

    За оние со бујна фантазија, трикот е во симболите. Секој симбол се состои од две споени бројки. Па така, вратата од левата страна е со две четворки, во средината со две единици, а вратата од десната страна со две двојки. Вратата што ја бара принцезата е од левата страна затоа што на неа се споени две четворки, односно тоа е четвртата врата.

    Загатка по која нема да можете да заспиете цела ноќ: Само оние кои се над просекот ќе ја решат за секунда

Можеби сакате да погодите и кој од овие два часовника е вистински, а кој е играчка?

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here