Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

0
180


Знаете ли што е заедничко за балетот, фармерките и очилата? Сите три биле измислени во Италија. Сега, еден друг италијански симбол го привлекува вниманието на луѓето ширум светот како потенцијално решение за намалување на пластичниот отпад.

На Интернет кружат фотографии од мерката која ја преземале неколку барови во Италија. Станува збор за користењето тестенини како замена за пластичните цевки за пиење.


Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

Постои и компанија која продава цевки направени од тестенини – „Stroodles“. Од компанијата велат дека цевките може да се користат во период од еден час и немаат вкус. Тие може да се користат и подолго доколку пијалакот е постуден. Овие цевки може да се користат за повеќе различни пијалаци, иако не се препорачува пиење на жешки напитоци.

Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

Се прашуваме со што Италијанците би можеле да ги заменат пластичните чаши?

Следно, прочитајте за овие 15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here