РУСИЈА ЌЕ ИМА БУЏЕТ ОД 1,57 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА РАЗВИВАЊЕ НА ВОЕНА ОПРЕМА

0
158
loading...

Амандманите за 2018. година поминаа и според нив ќе биде зголемено финансисрањето на развој на ново оружје на 1,57 милијарди долари.

„Позитивни вести се тоа што ќе бидат одвоени 1,57 милиони за воена опрема и дополнителни 750 милиони за автомобилизмот и агрикултурата“, соопштија од Русија.

Зголемувањето на финансиите за споменатите сектори се очекува по 2020. година.

Инаку, во март годинава, Путин кажа дека Русија развива голем број напредни воени системи, вклучувајќи и нуклеарни ракети, кои Америка ги смета за многу опасни.

loading...

Армия России 2018

Posted by Emile Weiss on Saturday, May 26, 2018

loading...