Русија претстави ново борбено возило

0
164


Руската војска го претстави најновото борбено експериментално оклопно возило Маркер. Возилото е во состојба автоматски да ја пресметува насоката на движење, во урбани средини и на нерамен терен, пренесува Sputnik.

Проектот е почнат во март, 2018 година на него работи корпорацијата Андроидна техника заедно со Фондот за перспективни движења.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here