Разрешен судијата Владимир Панчевски | Кајгана

0
118


Скопје, 25 декември 2019 (МИА) – Републичкиот Судски совет на денешната седница го разреши од судиската функција поранешниот претседател на скопскиот Кривичен суд Владимир Панчевски, потврдија за МИА од Судскиот совет.

Панчевски  е обвинет и за злоупотреба на службена положба за распределувањето на предметите преку АКМИС системот, но судењето сè уште не е почнато бидејќи неколку пати се одложува.

На денешната седница за претседатели на основните судови во Струга и Кавадарци беа избрани Ифет Бајрамовски и Лазар Нанев, кои воедно беа и единствени кандидати.

http://kajgana.com/

Членовите на Судскиот совет го изгласа и Правилникот за начинот на рангирање на кандидатите за судии од Академијата за судии и јавни обвинители.

На денешната седница беше одложена точката за избор на шест судии на Апелацискиот суд Скопје, тројца судии за кривична област, двајца судии за граѓанска област и еден судија за стопанска-трговска област. Одложувањето на оваа точка е поради немањето координација и согласност меѓу членовите на Советот.

Поради обемниот дневен ред истата седницата ќе продолжи во понеделник.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here