ПУТИН ПОТПИША КОНТРА-МЕРКИ ПРОТИВ АМЕРИКА И НИВНИТЕ СОЈУЗНИЦИ!

0
210
loading...

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша контра-мерки против Америка и нивните сојузници.

Ова ќе важи за секоја држава или личност која ќе преземе акција против Русија. Таа дозволува на руските власти да ги прекинат меѓународните мисии со државите. Ембарго нема да биде ставено на некои производи.

Контра-мерките нема да бидат на некои специјални производи, за кои замена не се произведува во Русија или другите земји сојузнички на Русија.

Во почетокот на април, американското Министерство за финансии вклучи 24 Руси, вклучувајќи ги и политичарите од висок профил и 14 корпорации на листата со санкции во врска со наводните “сомнителни активности низ целиот свет”.

loading...

Овој потег беше постојано осудуван од страна на руските власти, при што Москва веднаш вети одмазда.

loading...