Пријатели, па романтични партнери – ваквите врски почесто опстануваат од другите

0
120


Голема предност е да се впуштите во љубовна релација со пријател – веќе се познавате доволно, сте се запознале со семејството, ја познавате неговата работа и пријателите, па сето тоа ви овозможува да се запознаете на подлабоко ниво.

Понекогаш пријателствата се претвораат во романтични врски, а тоа може да заврши многу добро бидејќи како пријатели ќе се запознаете еден со друг на различен начин, што може да ви помогне да создадете единствена перспектива. Кога сте пријатели и ќе решите да започнете да се гледате на поинаков начин, вие имате можност да се запознаете на еден сосема поинакво ниво отколку кога би се сретнале на Интернет или на забава.


Тоа ќе ви даде поинаква визура за вашиот партнер затоа што веќе сте запознати со неговиот живот. Честопати знаете како изгледа неговото секојдневие, работата, семејството и интересите. Не мора премногу да се вложувате во врската со некој што го запознавате од порано, но сепак запрашајте се дали навистина е таков каков што се прикажува.

Покрај тоа, избегнувате непријатности со запознавање на партнерот со вашите најблиски. Запознавањето со пријателите и семејството е често стресно. Тоа е затоа што вашиот партнер е некој што веќе го знаат скоро сите од вашето опкружување.

Ако еден од вас или двајцата имате деца, можеби веќе сте ги запознале. Ова може да ја направи ситуацијата многу помалку напната и стресна за сите. Запознавањето на децата е една од најголемите пречки за развојот на врската.

Една од придобивките е што знаете како тој или таа се однесува во различни ситуации, вклучително и соочување со тешки предизвици. Кога ќе започнете да запознавате некого, можеби се прашувате што тој/таа ќе помисли за вас. Запознавање со некого може да биде забавно, но ако веќе сте пријатели, може да го забрзате процесот. Прескокнете неколку од типичните прашања и започнете да учите еден за друг на подлабоко ниво.

Не мора да поминат 3, 6 или 12 месеци за да се запознаете подобро. Тоа ви овозможува повеќе време за да ја зацврстите вашата доверба, што е одлична основа за секоја здрава врска. Затоа ваквите врски почесто опстануваат.

Можеби сакате да ги прочитате и 5-те причини зошто „тивката љубов“ е најдобра.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here