Принцот Хари за коронавирусот: Тоа е казна од мајка природа за нашето однесување

0
27


Принцот Хари за првпат се огласи јавно откако неговата сопруга Меган маркл објави оти е доживеала спонтан абортус. Принцот на платформата „WaterBear“ која се занимава со прболеми околу климата изнесе свое видување на пандемијата од коронавирусот и рече дека тоа што ни се случува е казна од мајката природа за нашето однесување кон околината.

-Некој ми рече на почетокот на пандемијата дека оваа ситуација е речиси како мајка природа да не прати во соба поради лошото однесување, самите да размислиме за нашите постапки. Сите сме меѓусебно поврзани, не само низ човечките односи, туку и низ природата. Толку и земаме, а речеи и да не враќаме ништо назад, рече принцот.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here