Преглед на активни случаи во државава

0
12


Моментално имаме вкупно 21.910 лица кои се заразени со коронавирусот и тоа распределени во 35 градови ширум републикава, а има и странски државјани.

Очекувано, убедливо најголем број на случаи се кативни во главниот град, над 11 илјади. На второто место е Тетово со малку над илјада, а останатите имата активни случаи под илјада.

Со денешната статистика, бројот на активни случаи во државава е следниот (наредени според број на заразени, од најмногу кон најмалку):

 • Скопје 11.566
 • Тетово 1.012
 • Прилеп 886
 • Битола 826
 • Гостивар 770
 • Велес 652
 • Кавадарци 623
 • Kуманово 619
 • Охрид 610
 • Струмица 594
 • Струга 465
 • Штип 413
 • Кичево 350
 • Кочани 265
 • Неготино 232
 • Свети Николе 179
 • Македонска Каменица 174
 • Ресен 171
 • Дебар 170
 • Богданци 168
 • Демир Капија 136
 • Радовиш 131
 • Делчево 130
 • Крива Паланка 119
 • Виница 105
 • Берово 97
 • Крушево 71
 • Дојран 69
 • Пробиштип 64
 • Валандово 54
 • Гевгелија 52
 • Демир Хисар 45
 • Македонски Брод 32
 • Кратово 27
 • Пехчево 21
 • странски државјани 12

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here