Поради објавување на фотографии од синот Северина мора да плати 208.000 евра

0
75


Поради објавување на фотографии од синот хрватската пејачка Северина ќе треба да плати висока казна. Објавување негови фотографии ѝ беше забрането поради загрозување на неговата безбедност.

По осмиот прекршок, Северина на Хрватска ќе и плати 208.000 евра, а пресудата е потврдена од Второстепениот суд во Дубровник.

Првата казна за објава на фотографија на која е Александар чинеше 5000 евра. Потоа за следната беше двојно поголема, па така вкупниот износ на казни досега достигна 208.000 евра, објавија српските медиуми.

Таа во ноември минатата година го загуби старателството врз Александар.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here