Победниците на Nikon Small World 2019

0
173


Веќе 45 години се одржува фотонатпреварот Nikon Small World, прославувајќи ја убавината на фасцинантниот микроскопски свет, дозволувајќи им на научниците и ентузијастите да ги споделуваат нивните научни и неверојатни фотографии.

Годинава на натпреварот учествуваа над 2.000 фотографи од 100 земји. Судиите ги одбраа 20-те најдобри фотографии, а на првото место е фотографијата со ембрион од желка.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here