Пијан зад волан, апсолутно никогаш! Без изговори, без оправдувања!

0
40
loading...

[ad_1]

Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, вели дека возачот не смее да управува со возило во сообраќај на пат, ниту да започне да управува со возило, ако е под дејство на алкохол. Под дејство на алкохол, се смета лице, за кое ќе се утврди дека количината на алкохол во крвта, изнесува повеќе од 0.50 г/кг. Толеранцијата […]

The post Пијан зад волан, апсолутно никогаш! Без изговори, без оправдувања! appeared first on Smartportal.mk.

[ad_2]

Source link

loading...
loading...