Петар Грашо: Некои работи се мeнуваат на хартија, но за мене останува Македонија

0
206


Хрватската музичка ѕвезда Петар Грашо синоќа на концертот во салата на Македонската филхармонија ја забавуваше публиката цели два часа.

Експлозијата од аплауз настапи пред изведбата на големиот хит „Ако ме питају“ и неговите зборови.

– Ви благодарам Скопје, ви благодарам Македонија. Можеби требаше да го кажам новото име, но некои работи се менуваат на хартија, а за мене Македонија останува во моето срце, истакна Грашо.

Во интимна атмосфера, три концерти исполнети до последното место, средбата на Грашо со скопската публика, во текот на цели два часа протече во заедничко пеење и играње, фотографирање… Одекнуваа најпознатите хитови на талентираниот Далматинец: „Ако те питају“, „Увик исти“, „Моје злато“, „Љубав једне жене“, „Ко нам брани“, „Уторак“, „Не знам за се“…

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here