Паднаа Фејсбук и Инстаграм речиси низ целиот свет

0
165


Корисниците на социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм попладнево пријавија дека имаат проблеми.

Корисниците од поголемиот дел од Европа и САД , какои во Азија , пријавија дека не може да се логираат на Фејсбук и на Инстаграм.  

Апликациите работат бавно или воопшто не работат и не се вчитува нова содржина. Downdetector.com покажува проблеми низ цела Европа и САД.

Проблемите се видливи и во помали области на Јужна Америка и Азија.

Од 16 часот, повеќе од 2.300 корисници на downdetector.com пријавиле проблеми со Инстаграм , а дел од корисниците подоцна започнале да известуваат и за проблеми со Фејсбук.

Корисниците на Фејсбук известуваат за проблеми со пораки, како и со пристап до самата мрежа, додека на Инстаграм не може да се поставуваат нови содржини.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here