Островите Самоа први ја дочекаа 2020 година

0
121


Самоа е првата држава која влезе во Новата 2020 година откако денеска во 11 часот по македонско време таму часовникот откука полноќ.

Островската држава Самоа се наоѓа во Тихиот Океан, а нејзините жители секогаш прва на планетава ја прославуваат новата година. Самоа брои околу 200 илјади жители од кој 93 проценти се Самоанци. Главен град е Апија, а се зборува самоански и англиски.

http://kajgana.com/

Новата година пристигна и на Киритимати островот, но тој не е независна држава туку е дел од Кирибати.

http://kajgana.com/

http://kajgana.com/

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here