Опасни апликации кои можат да го заразат мобилниот со вируси

0
102


Сајтот Bitdefender состави листа од 17 апликации кои можат да им наштетат на мобилните телефони. Овие апликации користат опасни тактики за да достигнат до Google Play системот, а начинот на кој тоа го прават често е поврзан со вируси со кои може телефонот да биде заразен.

Без разлика дали им се потребни 48 часа по инсталацијата да се појават во телефонот (а да не ни знаете дека ги имате) или со огласување да започнат по четири часа од инсталацијата, не е препорачливо да ги имате во уредот, пишува Mirror.

За жал, веќе е откриено дека се наоѓаат во над 550.000 мобилни телефони низ светот.

Погледнете кои апликации треба да ги избришете од мобилниот.

Листа на опасни апликации:

1. Car Racing 2019

2. 4K Wallpaper (Background 4K Full HD)

3. Backgrounds 4K HD

4. QR Code Reader & Barcode Scanner Pro

5. File Manager Pro – Manager SD Card/Explorer

6. VMOWO City: Speed Racing 3D

7. Barcode Scanner

8. Screen Stream Mirroring

9. QR Code – Scan & Read a Barcode

10. Period Tracker – Cycle Ovulation Women’s

11. QR & Barcode Scan Reader

12. Wallpapers 4K, Backgrounds HD

13. Transfer Data Smart

14. Explorer File Manager

15. Today Weather Radar

16. Mobnet.io: Big Fish Frenzy

17. Clock LED

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here