Овој уметник преку провокативни дигитални илустрации ги покажува недостатоците на нашето современо општество

0
119


Уметноста е релативно силен медиум за упатување критика. Без разлика дали таа е за начинот на кој ги живееме нашите животи, начинот на кој функционира нашето општество или начинот на кој ја злоупотребуваме планетата Земја или се однесуваме едни со други.

Во светот каде една слика може да искаже илјадници зборови – информацијата многу побрзо се шири преку овој медиум отколку преку јазик. Илустрацијата е ефикасен начин да се разбере опфатот на некој проблем и да се повика на промена.

Ова е траекторијата што ја избрал и италијанскиот уметник и илустратор Давид Бонази. Тој создава духовити илустрации преку кои го критикуваат денешниот свет и општеството.


Погледнете и вие 20 од нив.

Овој уметник преку провокативни дигитални илустрации ги покажува недостатоците на нашето современо општество

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

Продолжете да ги гледате илустрациите и на следната страница…

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here