Ова се смартфоните со најголемо и најниско зрачење!

0
52
loading...

[ad_1]

Покрај моќните спецификации и убавиот дизајн, корисниците често забораваат да ги проверуваат карактеристиките на смартфоните кои се од особено значење за нивното здравје…
Ова се смартфоните со најголемо и најниско зрачење!

Според најновата листа, телефонот со најголемо зрачење е Xiaomi Mi A1 со 1.75 вати зрачење по килограм. На второ место се најде OnePlus 5T со 1.68 вати по килограм. Од останатите популарни смартфони на листата ги има OnePlus 6T (четврто место), Pixel 3 XL (седмо место), Pixel 3 (12 место) и Apple iPhone 8 (четиринаесто место, со 1.32 вати зрачење по килограм).

телефони со најголемо зрачење

Од друга страна, на листата на уреди со најмало зрачење на врвот се најдоа Samsung Galaxy Note 8 и ZTE Axon Elite, со исто ниво на зрачење од .17 вати по килограм. На трето место повторно се најдоа два уреди, LG G7 ThinQ и Samsung Galaxy A8 со .24 вати зрачење по килограм. Кога сме кај Samsung, пола од уредите на листата всушност и припаѓаат на компанијата. Меѓу нив се најдоа Galaxy S8+ (.26), Galaxy S9+ (.29) и Samsung Galaxy S8 (.32).

loading...

телефони со најмало зрачење

[ad_2]

Source link

loading...